Головна Новини Суспільство події Верховна Рада ухвалила закон про матеріальну відповідальність для військовослужбовців
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада ухвалила закон про матеріальну відповідальність для військовослужбовців

За втрату чи крадіжку озброєння доведеться платити в рази більше

3 жовтня 2019, 16:45 comments1967
Поділіться публікацією:
Верховна Рада ухвалила закон про матеріальну відповідальність для військовослужбовців

Верховна Рада ухвалила закон "Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб", про це повідомив "Укрінформ".

За прийняття закону проголосували 276 народних обранців. Дія закону поширюється не лише на військових та резервістів під час виконання обов’язків військової служби, а й на поліцейських і осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро України. Новий закон передбачає притягнення особи до матеріальної відповідальності за завдану шкоду, але й не звільняє від дисциплінарних, адміністративних чи кримінальних санкцій.

Цікаво, що встановили і строк давності такої відповідальності. Винуватця можуть покарати протягом року з дня виявлення заподіяних збитків чи шкоди. Крім того, закон окреслив рівні відповідальності. Вона може бути обмеженою, повною та підвищеною. Наприклад, завдана з необережності шкода передбачає обмежену матеріальну відповідальність. За таке порушення доведеться сплатити не більше п’яти прожиткових мінімумів. Але за розкрадання або втрату майна, озброєння та боєприпасів особа несе підвищену відповідальність. За таке порушення доведеться сплатити суму, яка більша за завдані збитки. Проте вона може бути не  більше десятикратноного розміру.

Раніше "Коментарі" писали, що Українські аеропорти переходять на стандарти НАТО.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!