Головна Новини Суспільство події Шведська активістка Грета Тунберг отримала премію миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведська активістка Грета Тунберг отримала премію миру

На премію претендували 137 кандидатів з 56 країн

5 жовтня 2019, 01:55 comments3863
Поділіться публікацією:
Шведська активістка Грета Тунберг отримала премію миру

Шведська екоактивістка Грета Тунберг і камерунська правозахисниця Дівіна Малум стали лауреатом Міжнародної дитячої премії миру KidsRights, повідомляє сайт премії.

16-річна екоактивістка Грета Тунберг стала відома у серпні 2018 року, коли оголосила перший шкільний страйк під будівлею парламенту Швеції. Дівчина вимагала зупинити глобальне потепління і попередити зміну клімату. Самим головним її гаслом стало "Ви позбавили мене дитинства", яке викликав суперечливу реакцію в Мережі.

Премію зі шведкою розділила 15-річна камерунка Дівіна Малум, яка створила ініціативу "Діти за мир". У неї входять 100 дітей з 10 регіонів Камеруну. В рамках ініціативи проводяться мирні заходи, де розповідають дітям про їх права.

"Без сумніву, і Грета, і Дівіна впливають на майбутнє багатьох дітей. Вони по праву стали володарями Міжнародної дитячої премії миру", — заявив засновник організації та голови експертного комітету Марк Дулларт.

На Міжнародну дитячу премію претендували 137 кандидатів з 56 країн світу. Її вручають вже 15 років дитині, яка зробила внесок у відстоювання прав дітей.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 20 листопада в Гаазі.

Нагадаємо, лауреатами Нобелівської премії світу 2018 року стали Дені Муквеге (Конго) і Надя Мурад (Ірак) за спробу припинити використання сексуального насильства в якості зброї у війнах і збройних конфліктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!