Головна Новини Суспільство події Через "схеми" депутатів пачка сигарет в найближчі дні може подорожчати відразу на 10 грн, - Федерація роботодавців України
commentss НОВИНИ Всі новини

Через "схеми" депутатів пачка сигарет в найближчі дні може подорожчати відразу на 10 грн, - Федерація роботодавців України

В Федерації роботодавців України розкритикували втручання нардепів у процес ціноутворення

5 жовтня 2019, 12:46 comments3152
Поділіться публікацією:
Через "схеми" депутатів пачка сигарет в найближчі дні може подорожчати відразу на 10 грн, - Федерація роботодавців України

Незважаючи на те, що акцизи на тютюнові вироби вырастутв в січні 2020 року, вже в найближчі дні ціни на сигарети можуть істотно зрости в середньому на 10 грн за пачку. Тобто вже в жовтні-листопаді середня ціна пачки може збільшитися до 60 грн. Про це йдеться в заяві Федерації роботодавців України.

В цей раз підвищення цін пов'язане не із зростанням акцизу, на думку фахівців Федерації, а із намаганням окремих народних депутатів встановити підвищену маржу для роздрібної торгівлі сигаретами.

3 жовтня на засіданні Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики під час розгляду законопроекту №1049, який абсолютно не пов'язаний з регулюванням тютюнових виробів, народний депутат Олександр Дубинський вніс поправку №8. Ця поправка серйозно перерозподіляє ціни всередині тютюнового ринку.

Вже на наступний день — 4 жовтня — законопроект №1049 був прийнятий у другому читанні і в цілому.

Поправка №8 викликала жорстку критику не тільки в Українській асоціації виробників тютюнових виробів "Укртютюн", але також серед інших великих асоціацій.

"Поправка №8 встановлює фіксовану маржу для роздрібних і оптових торговельних мереж на рівні, який значно вище діючого. Це призведе до зростання ціни пачки сигарет приблизно на 10 гривень для кінцевого споживача", – прогнозує директор департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України Олександр Яворський.

Поправка набуває чинності відразу після опублікування закону – тобто ймовірно, в найближчі дні.

"Фіксування маржі – це втручання у процес ціноутворення виробників та імпортерів, обмеження конкуренції. Це вкрай негативний сигнал для іноземних інвесторів", – упевнений директор департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України Олександр Яворський.

Як повідомляє Федерація роботодавців України з посиланням на джерела в Комітеті Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики, дана спроба перерозподілу фінансових потоків у тютюновій галузі могла бути зроблена в інтересах деяких оптово-роздрібних компаній, до деяких з яких пряме відношення має народний депутат – один із заступників голови цього комітету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://fru.ua/ua/events
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!