Головна Новини Суспільство події У Львові вимагали відставки голови облуправління Нацполіції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові вимагали відставки голови облуправління Нацполіції

Учасники бойових дій вимагають відставки головного поліцейського Львівщини, який, на їхню думку, може мати зв'язки з місцевим криміналітетом

7 жовтня 2019, 18:50 comments2187
Поділіться публікацією:
У Львові вимагали відставки голови облуправління Нацполіції

Учасники бойових дій на Донбасі зажадали негайної відставки голови управління Нацполіції у Львівській області Василя Віконського, підозрюючи його в тісних зв'язках з місцевими кримінальними авторитетами. Інсайдерську інформацію про можливі зв'язки правоохоронця з криміналітетом українські військові озвучили під час прес-конференції в понеділок, 7 жовтня.

Зачитуючи відповідне звернення до президента Володимира Зеленського, представники Координаційної ради учасників бойових дій Львівщини підкреслили, що Віконський є колишнім "беркутовцем", який не пройшов переатестацію і люстрацію.

"Минуло два тижні з моменту розгону мітингувальників в Соснівці. Є осудне рішення депутатів обласної ради, депутатів трьох районних рад, які вимагають розслідування, покарання винних і звільнення начальника Нацполіції у Львівській області. Також є публічне звернення представника президента в області до начальника Нацполіції піти у відставку", — відзначили активісти.

За їх словами, львівське управління ДБР також відкрило кримінальне провадження за підозрою Василя Віконського в перевищенні службових повноважень. При цьому, незважаючи на все це, ініціатори звернення до глави держави поки що не побачили ніякої реакції. У той самий час активісти побоюються, що будь-хто з учасників протистояння з головою Нацполіції Львівської області може повторити долю Катерини Гандзюк.

Посилаючись на власні, нібито достовірні джерела, учасники бойових дій заявили, що 30 вересня, напередодні масштабної акції протесту, Віконський міг зустрічатися з кримінальними авторитетами. В ході цієї зустрічі нібито обговорювалися методи впливу на громадських діячів, які наполегливо вимагають його відставки. Конкретних прізвищ ініціатори прес-конференції не назвали, але уточнили: "Перша зустріч відбулася в ресторані "Озеро" на Левандівці близько 17:39, а друга – в готельно-ресторанному комплексі Рясно-Руської близько 20:30 – 30 вересня".

"Щоб не допустити розправи, ми змушені оприлюднити таку інформацію і вимагати від правоохоронних органів розслідування цієї інформації. А від президента України, Кабміну та міністра МВС — негайної реакції", — зазначили представники Координаційної ради учасників бойових дій Львівщини.

picture

Активісти попередили: якщо завтра представник президента на апаратній нараді в ЛОДА не дасть чіткої відповіді щодо звільнення Віконського, вони залишають за собою право на більш радикальні дії і будуть вважати, що розгін мітингувальників стався за наказом із Києва. Учасники бойових дій також заявили, що покладуть відповідальність на вищі посади української влади у випадку якої-небудь неприємної ситуації з ким-небудь з львівських активістів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Участники боевых действий на Донбассе потребовали немедленной отставки главы управления Нацполиции во Львовской области Василия Виконского, подозревая его в тесных связях с местными криминальными авторитетами. Инсайдерскую информацию о возможных связях пр
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!