Головна Новини Суспільство події «Яскраво, багато в чому несподівано»: скандальна казка для дорослих «Дракон» знову підкорила Жовтневий
commentss НОВИНИ Всі новини

«Яскраво, багато в чому несподівано»: скандальна казка для дорослих «Дракон» знову підкорила Жовтневий

6 жовтня, в Жовтневому палаці Театр Олександра Меламуда знову грав вже відому і улюблену глядачам філософську постановку за мотивами відомої п'єси Євгенія Шварца «Дракон»

9 жовтня 2019, 12:15 comments1676
Поділіться публікацією:
«Яскраво, багато в чому несподівано»: скандальна казка для дорослих «Дракон» знову підкорила Жовтневий

З минулої осені вічно актуальна постановка не залишає глядачів байдужими і кожен раз викликає бурю овацій у фіналі.

"Це дуже хороший матеріал і відомий драматург Шварц. Хто бачив фільм "Убити Дракона", той може порівняти спектакль з фільмом", — говорить режисер постановки Володимир Горянський. Він же виконує в виставі одну з головних ролей — Бургомістра.

Крім того, у постановці грають Дмитро Ступка, Олександр Меламуд, Олексій Суханов, Світлана Косолапова, Максим Максимюк, Андрій Джеджула, Володимир Захарченко.

За сюжетом чудовисько – Дракон (Олександр Меламуд) – тримає в рабстві місто сотні років, і давно ніхто не намагається звільнитися. Тому що не можуть? Чи не хочуть? "Дракон" — казка для дорослих, змушує задуматися про серйозні речі, важливі не тільки для людини, але й для людства. Чи можна перемогти зло? А якщо воно в кожному? Яка природа свободи і рабства? Що здатне принести місту, країні, народові справжні зміни?

Для телеведучого Олексія Суханова "Дракон" став театральним дебютом. Підлабузництво його персонажа архіваріуса Шарлеманя до Дракону викликало у публіки розуміючі посмішки і у кожного свої асоціації з реального життя. А жарти Бургомістра Володимира Горянського стали вже крилатими: "Не накрав, сину, а наклептоманил", "Навіщо гуси летять у теплі краї? Щоб не платити за газ!".

Діалогу між персонажами Горянського та Суханова: "І перестаньте пити, це так неетично". — "Але тільки в такому стані я можу перебувати у вашій державі" — глядачі голосно аплодували і з розумінням кивали головою.

"У прагненні м'яко спати і їсти досхочу країна на перевибори йде. Безглуздо міняти будь-яку владу – поки не перевыбрали народ...", — а ця репліка Дракона у фіналі постановки викликала овації глядачів, які ще довго аплодували артистам стоячи.

Відгуки говорять про те, що постановка просто не може залишити когось байдужим і не втрачає своєї актуальності.

"Провели з вами вчора прекрасний вечір! Браво режисерові і всій трупі театру", – каже глядачка Катерина Шляхова.

Глядач Юрій Кошол зазначив:

"Яскраво, багато в чому несподівано. Відмінні декорації і костюми. Особисто мене порвали качки що відлітають, щоб не платити за газ. Ну і щодо зміни народу, а не влади, краще не скажеш... Хоча сумненько, однак... Ну, де наша не пропадала – дуже актуальна постановка, особливо на даний момент. Браво!"

Унікальні костюми створювала художник по костюмах Любава Сокіл, художником-сценографом виступив Алекс Обертинський. Продюсером, композитором і автором віршів виступив сам Олександр Меламуд. Музичний супровід постановки забезпечив джаз-бенд імені Джульєтти Капулетті Олександра Меламуда під управлінням Андрія Соловйова.

Шанувальникам Театру Олександра Меламуда нудьгувати не доведеться: вже 20 жовтня у Жовтневому палаці о 19:00 можна буде насолодитися легкою і романтичною музичною комедією "Серенада Сонячної долини". Зоряний склад: Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Володимир Горянський, Мирослава Пилипович, Олексій Вертинський, Олександр Меламуд, Ксенія Вертинська.

Придбати квитки можна в касах міста Києва та онлайн за посиланнями:

https://bit.ly/2AKVuyj

https://kontramarka.ua/ru/serenada-sonacnoi-dolini-55749.html

https://concert.ua/ru/event/serenada-solnechnoi-doliny

https://parter.ua/ru/serenada-solnechnoi-dolyny



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!