Головна Новини Суспільство події Лікарі, що переховують Святаша в клініці, можуть стати співвідповідачами за його боргами
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі, що переховують Святаша в клініці, можуть стати співвідповідачами за його боргами

Лікарі, які надали довідку про госпіталізацію колишньому народному депутату Дмитру Святашу, звинуваченому у крадіжці 100 млн дол. в «УкрСиббанку», можуть стати співучасниками у кримінальному провадженні

10 жовтня 2019, 18:39 comments1334
Поділіться публікацією:
Лікарі, що переховують Святаша в клініці, можуть стати співвідповідачами за його боргами

Так, 8 жовтня прокуратура Києва повідомила про підозру Святашу, який також є одним з бенефеціарів автокорпорації "АІС", в рамках кримінального провадження про заволодіння коштами "УкрСиббанку" (французька BNP Paribas Group) на суму понад 1,1 млрд грн, повідомляють "Українські новини".

Але 9 жовтня Святаш надав довідку про те, що він перебуває на стаціонарному лікуванні у ДУ "Національний інститут терапії ім К. Т. Малої НАМН України".

"Гострий коронарний синдром. Гіпертонічна хвороба II ступеня, ризик дуже високий", — зазначено в довідці.

picture

Як відзначають журналісти, головним лікарем лікарні є колишній соратник Святаша з Партії регіонів, ексзаступник міністра охорони здоров'я Олександр Біловол, який програв вибори на одному з мажоритарних округів у Харківській області.

Раніше Біловол неодноразово фігурував у корупційних скандалах із закупівлями медикаментів.

"Безкоштовну неякісну вакцину пацієнтам продавали, як французьку. "Зекономлені" гроші йшли в кишеню самому Олександру Миколайовичу та його оточенню. Схема Беловола виявилася смертоносною. У 2009 році в Донецькій і Запорізькій областях від вакцинації померли 3 дитини", — нагадали журналісти.

Як зазначає ЗМІ, Біловол легалізував незаконні майже 4 млн грн за допомогою 83-річної тітки-пенсіонерки, яка нібито подарувала йому таку велику суму. Також він купив нерухомість у Києві та Харківській області.

Журналісти підкреслюють, що Біловол своїми діями підставляє лікарів, які виписали довідку Святашу, оскільки посадові особи можуть отримати за підробку документів до 3 років в'язниці. Більш того, якщо ця довідка дозволить затягнути слідство, то лікарі стають співучасниками шахрайства і їм загрожує до 12 років позбавлення волі. А за використання підробленої довідки екснардепові "світить" до двох років ув'язнення.

Відзначається, що Святаш, користуючись довідкою для затягування слідства, може покинути Україну. Хоча раніше суд за клопотанням кредитора заборонив екснардепу виїжджати за межі країни. Пізніше екснардеп домігся скасування цього рішення. А молода дружина політика Анжеліка Святаш хвалилася в соцмережах майбутньою поїздкою з чоловіком в Монако.

В рамках розслідування слідчі звинуватили Дмитра Святаша в тому, що в 2008-2018 рр. він за попередньою змовою з посадовими особами групи компаній "АІС" організував шахрайську схему по заволодінню кредитними коштами від АТ "УкрСиббанк", чим завдав збитків фінустанові на суму понад 1,1 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!