Головна Новини Суспільство події ФСБ підтвердила затримання українського активіста Приходька в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ підтвердила затримання українського активіста Приходька в Криму

У активіста Олега Приходько виявили готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій

10 жовтня 2019, 20:17 comments2180
Поділіться публікацією:
ФСБ підтвердила затримання українського активіста Приходька в Криму

Російські силовики провели обшук помешкання Олега Приходько. Вдома у активіста начебто знайшли нацистську й українську символіку, матеріали українських націоналістичних організацій України. Про це повідомляє прес-служба ФСБ.

Українця затримали у місті Саки. У гаражі, що належить активісту, виявили готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій, компоненти та інструменти для його виготовлення, пляшки із запальною сумішшю.

Нагадаємо Олег Приходько — проукраїнський активіст, мешканець села Оріхово Сакського району Криму. Приходько був представником української політичної партії "Свобода", яка з 2014 року заборонена підконтрольною Росії кримською владою.

Російські силовики вже заарештовували Приходька за українські номерні знаки на автомобілі у червні 2016 року. Також 8 лютого співробітники кримського ФСБ проводили обшук у активіста. У нього вилучили українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували про його діяльність і звʼязки на материковій частині України.

Проти активіста 19 червня, порушили справу про адміністративне правопорушення за статтею 20.3 Кодексу РФ про адміністративні порушення (пропаганда символіки й атрибутики екстремістських організацій).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!