Головна Новини Суспільство події Хмельницьку область очолить транспортний монополіст і соратник Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Хмельницьку область очолить транспортний монополіст і соратник Порошенка

Найближчим часом президент Володимир Зеленський підпише указ про призначення нового голови Хмельницької області

12 жовтня 2019, 19:37 comments7097
Поділіться публікацією:
Хмельницьку область очолить транспортний монополіст і соратник Порошенка

Швидше за все їм стане Сергій Мандзій, тричі депутат Хмельницької міської ради, член виконкому міськради за квотою "Блоку Петра Порошенка — Солідарність" і негласний керівник виборчого штабу парії "Слуга народу" на парламентських виборах в 2019 році.

Вибір може здатися неоднозначним, так як в області Сергія Мандзія знають, як соратника Петра Порошенка і товариша Сергія Березенка, який в 2015 році нібито сприяв висуненню Мандзія на пост Хмельницького міського голови від "Блоку Петра Порошенка — Солідарність". Також Сергія Мандзія підтримав екс-мер Хмельницького Сергій Мельник. Після того, як Мельник став народним депутатом від БПП і склав повноваження, він розіслав городянам відкритого листа з проханням підтримати Сергія Мандзія. Але хмельничани віддали свої голоси "свободівцю" Олександру Сімчишину. Мандзій зайняв лише третє місце.

За інформацією місцевих ЗМІ Мельника і Мандзія пов'язують більше ніж загальні політичні інтереси — сімейний бізнес: син і близькі друзі Мельника нібито є співзасновниками підприємств Сергія Мандзія.

Транспортний бізнес можливого нового очільника області, пов'язаний з низкою великих скандалів. Зокрема, в 2014 році регулятор на ринку транспортних перевезень країни — Укртрансінспекція — зробив заяву, в якому тодішній голова Валерій Черненко звинуватив компанії, афілійовані з Мандзієм, "Рембуд-транс" і "Купаву" в побудові сірих схем на ринку пасажирських перевезень Хмельницького.

"Основна діяльність підприємств полягає в отриманні коштів з транспортних засобів, в середньому близько 80 грн. з одного автобуса в день, які згідно з так званими "договорами спільної діяльності" фактично і виконують перевезення. За словами перевізників, досить часто керівництво ПМЖ "Купава" і ТОВ "Рембуд-транс" вимагають ще й так звані "вступні" в розмірі 2 тис.дол ", — заявив Валерій Черненко.

На сьогоднішній день виконуючим обов'язки голови області є Володимир Калініченко, але вже незабаром в Хмельницький повинен приїхати Володимир Зеленський, щоб представити нового губернатора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!