Головна Новини Суспільство події Україна вшановує своїх захисників
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вшановує своїх захисників

У Києві пройде три марші

14 жовтня 2019, 10:05 comments2271
Поділіться публікацією:
Україна вшановує своїх захисників

У понеділок, 14 жовтня, відзначається День захисника України і православне свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Згідно з указом президента від 14 жовтня 2014 року, День захисника України встановлено "з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості".

Варто відзначити, що 14 жовтня також відзначається Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Богородиця вважали покровителькою українського козацтва та інших збройних формувань, які боролися за незалежність України. Також в цей день була заснована Українська Повстанська Армія.

Сьогодні в Києві пройдуть одразу три марші. Так, в 11:00 на Михайлівській площі активісти акції #FreeMarkiv проведуть акцію на підтримку колишнього бійця Національної гвардії Віталія Марківа, засудженого в Італії на 24 роки за вбивство журналіста на Донбасі. Вони пройдуть маршем до Посольства Італії в Україні.

О 13:00 в парку Шевченка ВО "Свобода" проведе мітинг на підтримку свободи України, після чого хода вирушить у центр Києва.

О 16:00 в парку Шевченка розпочнеться мітинг "Національного корпусу" проти розведення військ "Ні капітуляції!".

Поліція повідомила, що рух у центрі Києва буде перекрито на час проведення акцій. Була оприлюднена схема перекритих вулиць.

picture




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!