Головна Новини Суспільство події Українці стали краще ставитися до Росії — соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці стали краще ставитися до Росії — соцопитування

До Росії добре або дуже добре відноситься більше половини українців, погано і дуже погано — 35% населення

15 жовтня 2019, 16:56 comments3234
Поділіться публікацією:
Українці стали краще ставитися до Росії — соцопитування

В Україні 54% жителів стали краще ставитися до Росії. Такий висновок на підставі проведених соцопитувань зробив Київський міжнародний інститут соціології. Інформацію про опитування опублікували на офіційному сайті інституту.

Так, за результатами дослідження стало ясно, що до Росії добре або дуже добре відноситься більше половини українців, погано і дуже погано — 35% населення. Ще 12% не визначились у думці.

"За весь період спостережень (з 2008 до 2019 роки) українці краще ставилися до Росії, ніж росіяни до України. У вересні 2019 року, вперше за роки моніторингу, кількість тих, хто добре ставиться в Росії до України більша, ніж в Україні до Росії – 56%. Погано або дуже погано до України ставляться 31% опитаних, тобто зараз  росіяни дещо краще ставляться до України, ніж українці до Росії (56% у порівнянні з 54%, різниця невелика, у два відсоткових пункти)", — повідомили в прес-службі інституту соціології.

Зазначимо, що дослідження проводилося з 6 по 16 вересня. Експертам вдалося опитати 2035 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах України. Опитування не проводилося тільки в Криму, а також на непідконтрольних територіях Луганської і Донецької областей. Власне, у Росії дослідження проводила недержавна організація "Левада-Центр". У Росії опитування пройшли 1601 осіб із 137 населених пунктів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Київському міжнародному інституті соціології розповіли про ставлення громадян до перших осіб держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!