Головна Новини Суспільство події Бойовики на Донбасі зривають розведення військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики на Донбасі зривають розведення військ

На передовій продовжують розміщувати танки та міномети

15 жовтня 2019, 19:45 comments1959
Поділіться публікацією:
Бойовики на Донбасі зривають розведення військ

Сьогодні, 15 жовтня, на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську, українська сторона заявила, що попри зобов'язання, зафіксоване Мінськими угодами, НЗФ ОРДЛО не відводить від лінії зіткнення важку артилерію. Зазначається, що на передовій продовжують розміщувати танки та міномети, що унеможливлює розведення сил та засобів в районі н.п. Золоте та Петрівське. Про це повідомила у Facebook прессекретар представника України у ТКГ Дарка Оліфер.

Також українська сторона наголосила на необхідності демілітаризації н.п. Кальміуське, Новоазовськ, Саханка, Кумачово, де мають бути відведені важке озброєння та техніка.

Повідомляється, що також гостро стоїть питання доступу СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО включно із непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону.

Прессекретар представника України у Тристоронній контактній групі додала, що патрулі зазнають систематичних перешкоджань з боку НЗФ ОРДЛО, що є прямим порушенням Мінських угод.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", розведення сил на Донбасі може бути тільки після стійкого припинення вогню. В Офісі президента запевнили, що відвід сил у Золотому Луганської області неможливо без стійкого припинення вогню, тому поки це питання відкладено. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!