Головна Новини Суспільство події "У Мінську не змогли домовитися про дату розведення сил на Донбасі" - Сайдік
commentss НОВИНИ Всі новини

"У Мінську не змогли домовитися про дату розведення сил на Донбасі" - Сайдік

Сайдік повідомив, що сьогодні у Мінську обговорювався новий графік розведення сил і засобів в Петровському і Золотому

15 жовтня 2019, 21:55 comments2006
Поділіться публікацією:
"У Мінську не змогли домовитися про дату розведення сил на Донбасі" - Сайдік

 Сторони в тристоронній контактній групі в Мінську підтвердили прихильність розведення сил в Золотому і Петровському, але так і не змогли досягти взаєморозуміння по конкретній даті розведення. Про це сьогодні заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік за підсумками чергового засідання в Мінську.

Представник ОБСЄ зазначив, що ситуація з безпекою в зоні конфлікту і питання розведення сил і засобів в Золотому і Петровському були основними темами тристороньої  контактної групи і робочої групи з безпеки. Розведення сил було призначено на 7 жовтня на минулому засіданні, на цьому відновити його не вдалося

Спецпредставник також констатував, що не може позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню, тому що кількість порушень різко зросла.

Також Сайдік звернувся до сторін і закликав їх, усвідомити політичну і гуманітарну відповідальність перед цивільним населенням, зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир'я.

Посол додав, що економічна підгрупа серед інших тем обговорювала питання мобільного зв'язку і водопостачання через лінію зіткнення в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДО і ОРЛО), виплати пенсій.

Гуманітарна робоча група ТКГ продовжила дискусію з обміну утримуваними в зв'язку з конфліктом. Крім того, були порушені питання пошуку зниклих безвісти.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", бойовики на Донбасі зривають розведення військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.belta.by/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!