Головна Новини Суспільство події Що українці зберігають під "матрацом": тисячі боєприпасів та вогнепальну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Що українці зберігають під "матрацом": тисячі боєприпасів та вогнепальну зброю

В ході проведення місячника здачі зброї копам вручили цілий арсенал

16 жовтня 2019, 15:50 comments1601
Поділіться публікацією:
Що українці зберігають під "матрацом": тисячі боєприпасів та вогнепальну зброю

В Україні вже другий тиждень поспіль проходить місячник добровільної здачі зброї. За цей час правоохоронці зібрали 3,2 тисячі одиниць зброї та понад 204 тисячі боєприпасів. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

Так, добровільна здача зброї та боєприпасів звільняє людину від кримінального покарання за їх незаконне зберігання. За два тижні звільнили від відповідальності 392 осіб.

"Тільки за два тижні місячника громадяни добровільно здали у підрозділи Національної поліції України 3273 одиниці зброї. Зокрема, нарізну зброю армійських зразків — 552 одиниці, нарізну мисливську — 189 одиниць, гладкоствольну мисливську — 2019 одиниць, холодне — 335 одиниць і саморобну — 118 одиниць. У той же час із загальної кількості зданої вогнепальної зброї більше тисячі одиниць перебувало у незаконному обігу", — відзначили в прес-службі Національної поліції України.

Примітно, що на сьогоднішній день в поліцію здали понад 204 тисячі боєприпасів, а також вибухових матеріалів і пристроїв. Серед іншого, громадяни у себе зберігали 255 гранат, 373 снаряда, 43 запалу, 56 мін та 11 вибухових пристроїв.

Зазначимо, що триватиме місячник здачі зброї буде до 31 жовтня.

Раніше портал "Коментарі" писав, що на блокпості в місті Кремінна Луганської області затримали добровольців. Інцидент стався під час огляди колони автобусів, які прямували в Золоте.

Фото: прес-служба Національної поліції України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.npu.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!