Головна Новини Суспільство події Юрій Голик: Побудувати хороші дороги - стратегічне завдання для країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Голик: Побудувати хороші дороги - стратегічне завдання для країни

Юрій Голік розповів про важливість розвитку дорожньої галузі

17 жовтня 2019, 10:21 comments1998
Поділіться публікацією:
Юрій Голик: Побудувати хороші дороги - стратегічне завдання для країни

Радник прем'єр-міністра України Юрій Голик назвав 8 основних причин, чому побудувати хороші дороги — стратегічне завдання для країни.

"Україна займає 132 місце в світі за рівнем розвитку автомобільних доріг. Середня швидкість руху на автодорогах України відповідно в 2-3 рази нижче, ніж в західноєвропейських країнах. Крім того, понад 9 600 мостів за технічними параметрами не відповідають вимогам сучасних норм і фактичному навантаженню, 1 923 мости вимагають термінового ремонту, а 86 мостів знаходяться в аварійному непрацездатному стані. Одним словом — біда", — пише в своїй авторській колонці на сайті Цензор.Нет Голик.

На його думку, будівництво хороших доріг дасть Україні ряд переваг. Серед них він виділив 8 основних.

"Бізнес стане ефективніше. Швидкість і якість перевезення, швидкість обороту товарів і грошей, зниження амортизації транспорту і псування товару, зниження собівартості перевезень — це все підвищує ефективність бізнесу, особливо орієнтованого на перевезення", — назвав першу причину радник прем'єра.

Він також вважає, що з появою якісних доріг інвестиції будуть рівномірно розподілятися по країні, а сільські території та маленькі міста отримають імпульс розвитку.

"По-перше, дорога, що проходить через село або маленьке місто — джерело доходів. Заправки, готелі, придорожні ресторанчики, станції обслуговування вантажівок і легкових автомобілів — це перше, що спадає на думку. По-друге, дорога — це ключова інвестиційна перевага. Центри переробки агропродукції. Малі виробництва. Іноді — видобувні і переробні підприємства", — вважає Голик.

Поява хороших доріг сприятиме розвитку внутрішнього туризму, а, крім того, вони "відмінно зшивають країну, об'єднують її культурно і особистісно".

"Якісні дорожні мережі навколо великих міст дозволяють формуватися міським агломераціям і спрощують всередині регіональну міграцію людей. На місці Києва і його передмість, на місці агломерацій Дніпра і Запоріжжя, Одеси, Львова, Харкова ми отримуємо єдині великі економічні центри, привабливі для життя та інвестицій", — впевнений Голик.

На думку радника голови уряду, "сама по собі правильно організована дорожня галузь, де домінують якісний капітальний ремонт і будівництво нових доріг за сучасними технологіями — перспективна галузь, яка створює десятки тисяч робочих місць", а також є джерелом податкових надходжень. Крім того, Голик зазначає, що вже зараз "транспортна галузь збільшується в обсягах і ефективності, а це вже — сотні тисяч робочих місць".

Як повідомляв Юрій Голик раніше, менш ніж за три місяці було завершено ремонт траси Запоріжжя — Маріуполь. "Ми почали робити її в липні, а вже у вересні ця траса була готова вся "по асфальту". У жовтні на ній буде вся розмітка, знаки, бар’єрка та інші нюанси. І це кардинально змінить якість життя десятків тисяч людей".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!