ТОП подій сьогоднішнього дня: мита для ЄС і проект бюджету на 2020-й

Стало відомо, чим сьогодні займуться слуги народу, та які свята відзначають у всьому світі

Годину на питання і проект бюджету на 2020-й

Сьогодні, 18 жовтня, о 10:00 стартує ранкове пленарне засідання Верховної Ради. Після Години запитань до уряду парламентарії розглянуть у першому читанні проект закону про держбюджет на 2020 рік. Раніше планувалося, що бюджет на наступний рік повинні прийняти не пізніше 1 грудня.

Мито на віскі і літаки

З сьогоднішнього дня вступають в чинність нові мита США стосовно товарів з Європи. Відтепер, за рішенням Всесвітньої торгової організації, Штати вводять 10% мита на літаки з Франції, Німеччини, Іспанії і Великобританії. Ще по 25% - на сир, оливки, віскі, каву, йогурт і масло з Євросоюзу. Європейський імпорт раніше оцінювали в 7,5 млрд доларів у рік.

День Аляски і краватки

18 жовтня, згідно з православним календарем, - День пам'яті євангеліста Луки. А свої іменини в цей день відзначають Олексій, Григорій, Матвій, Петро, Пилип і Харит.

Крім того, сьогодні традиційно святкують День Аляски: в 1867-му ці землі, що належали Російській імперії, офіційно стали частиною США. А з неофіційних свят - у всьому світі відзначають День краватки, так що не забудьте привітати любителів стильного аксесуара.