Гладковський зможе вийти під заставу

Екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський підозрюється в зловживанні службовим становищем

НАБУ і САП попросять Вищий антикорупційний суд застосувати до затриманого Олега Гладковського запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави. Про це РБК-Україна повідомило джерело в правоохоронних органах.

Нагадаємо, у четвер, 17 жовтня, колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський намагався вилетіти з України через аеропорт "Бориспіль", проте прикордонники його не випустили. Потім приїхали співробітники Національного антикорупційного бюро України і затримали його.

Пізніше у відомстві повідомили, що затримали Гладковського за підозрою в зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

У відомстві зазначили, що Олег Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди компанією, в якій він є власником, а саме - ВАТ "Автомобільна компанія" Богдан Моторс".

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Гладковський оголосив голодування. Олег Гладковський називає незаконним його затримання та на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів оголосив голодування.