Головна Новини Суспільство події Вартість хлібу в Україні до кінця цього року зросте до 3%
commentss НОВИНИ Всі новини

Вартість хлібу в Україні до кінця цього року зросте до 3%

За рік витрати українців на продукти харчування зросли на 19,4%

25 жовтня 2019, 15:30 comments2578
Поділіться публікацією:
Вартість хлібу в Україні до кінця цього року зросте до 3%

Голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко повідомив, що вартість хлібу в Україні до кінця цього року зросте до 3%. Про це повідомляє УНН.

"Хліб безумовно буде дорожчати. Прогноз, який ми давали минулого року, не змінюється, і ми будемо бачити, подорожчання, як мінімум на 1% до кінця року на кожен вид хліба, можливо навіть більше. Окремі сорти хлібу зростуть десь до 3%", — розповів Дорошенко.

Нагадаємо, що за рік витрати українців на продукти харчування зросли на 19,4%. У ІІ кварталі 2019 року українці витратили на продукти харчування і безалкогольні напої 287,4 млрд грн, тоді як у IІ кварталі 2018 року — 240,7 млрд грн.

Окрім того, зросли витрати українців на одяг і взуття — на 20,3%, до 33,7 млрд грн, на відпочинок і культуру — 22,4%, до 25,6 млрд грн.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", стало відомо, чому насправді зростає ВВП України. Як відомо, зростання ВВП у другому кварталі цього року (у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року), склало — 4,6%.

За словами Богдана Данилишина, перша реальна причина зростання ВВП — це зростання роздрібного товарообігу на 10,3% за період з січня по червень цього року (у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року). А також зростання на 7,8% роздрібного товарообігу у другому кварталі 2019 року в порівнянні з таким же періодом минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!