Головна Новини Суспільство події У політв'язня Чапуха діагностували важке захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

У політв'язня Чапуха діагностували важке захворювання

За словами адвоката, Чапух раніше неодноразово скаржився на стан здоров'я

27 жовтня 2019, 13:20 comments1550
Поділіться публікацією:
У політв'язня Чапуха діагностували важке захворювання

В українського політв'язня, фігуранта кримської справи "Веджіє Кашка" Асана Чапуха діагностували онкологічне захворювання. Про це повідомляє  "Крим.Реалії".

Як повідомив адвокат політв'язня Айдер Азаматов, наразі Чапух перебуває під домашнім арештом в орендованій квартирі. У політв'язня було діагностовано рак, зараз він проходить курси хіміотерапії.

Адвокат політв'язня Айдер Азаматов, розповів, що спроби змінити Чапуху адресу перебування не завершилися успіхом. За час перебування в СІЗО і під домашнім арештом у нього кардинально погіршився стан здоров'я. 

За словами адвоката, Чапух раніше неодноразово скаржився, що перебування під домашнім арештом в орендованій квартирі погано впливає на його стан здоров'я.

Нагадаємо, протягом 23 листопада 2017 року в окупованому Криму відбувся ряд обшуків і затримань кримськотатарських активістів: Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязім Аметова. Глава Меджлісу Рефат Чубаров вважає дії силовиків окупантів спланованою спецоперацією для дискредитації Меджлісу.

За інформацією кримських ЗМІ, силовики звинувачують затриманих в "вимаганні в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини. Чубаров назвав громадянина Туреччини провокатором.

Також під час обшуків з погрозою застосування зброї силовики намагалися незаконно позбавити волі відому кримськотатарську активістку Веджіє Кашка, в результаті чого вона померла в швидкій.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в окупованому Криму вбили і закопали кримського татарина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!