Вчені назвали продукт, який допоможе уникнути раку
Вживання льону в якості добавки знижує ризик виникнення раку молочної залози і раку простати
Вчені з'ясували, що масло льону допомагає не тільки при схудненні і гастриті, а й може впоратися з раковими клітинами. Причиною досліджень стала дієта, розроблена біохіміком Іоанною Будвих, особливе харчування для онкохворих доктор розробила ще в 50-х роках і це допомогло вилікувати 90% хворих, більш того, багато хто з них більше не стикалися з рецидивом захворювання.
На жаль, лікар Будвих не публікувати ніяких досліджень на тему своєї дієти, відомо лише, що його основою є сир і льняне масло, і в ньому дотримані всі правила здорового харчування.
Але шведські вчені в 2007 році провели ряд аналізів на мишах з раком молочної залози використовуючи лляне масло. Льон відмінно показав ефективність в зниженні зростання пухлини і придушенні її розвитку.
Американські вчені провели аналогічні дослідження з раком простати. У ході дослідження миші були поділені на дві групи, одна з груп споживала лляне насіння в якості добавки, а друга ні. Через деякий час, після забору аналізів з'ясувалося, що розвиток хвороби у експериментальної групи менш агресивне і пухлина не впливає на інші органи.
Таким чином вчені дійшли до висновку, що вживання льону в якості добавки знижує ризик виникнення раку молочної залози і раку простати.
Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені назвали продукт, що впливає на розвиток раку.