Головна Новини Суспільство події ТОП подій понеділка: газові переговори з Росією і розборки в "Слузі народу"
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій понеділка: газові переговори з Росією і розборки в "Слузі народу"

Парламентарі сьогодні поговорять про хабарництво і виступ колеги на російському каналі, а у Брюсселі будуть домовлятися про довгостроковий газовий контракт

28 жовтня 2019, 07:00 comments2604
Поділіться публікацією:
ТОП подій понеділка: газові переговори з Росією і розборки в "Слузі народу"

Тристоронні переговори по газу. Сьогодні, 28 жовтня, в Брюсселі відбудуться чергові переговори про транзит російського газу через Україну. Віце-президент Енергетичного союзу ЄС Марош Шефчович обговорить всі спірні моменти з українською і російською сторонами: терміни контракту, тарифи та обсяги палива, що поставляється. Планується, що від делегації України виступить міністр енергетики Олексій Оржель, а Росію представить міністр Олександр Новак. Відомо, що Україна зацікавлена у підписанні довгострокового контракту, а не на рік, як раніше запропонував російський лідер Володимир Путін.

Ехо скандалів. Сьогодні відбудеться засідання фракції "Слуга народу", на якому парламентарі обговорять скандали з їх участю. В першу чергу – кримінальне провадження про можливе одержання хабара 11-ма депутатами, які проголосували проти законопроекту "про ліквідацію корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості". Тоді "слуг народу" звинуватили у нечесності: нібито за свої "проти" вони отримали по 30 тисяч доларів. Щоб довести зворотне, підозрювані на чолі з головою фракції Давидом Арахамією пройшли перевірку на детекторі брехні, який показав, що депутати не брешуть.

Сьогодні "слуги народу" обговорять наслідки скандалу, а також виступ на пропагандистському каналі РФ колеги Євгена Шевченка, який вже заявив, що його підставили. У "Слузі народу" кажуть, що розбірки всередині фракції будуть масштабними. Чи буде присутнім на них президент Володимир Зеленський, поки невідомо.

Київ і ветерани. У Верховній Раді на сьогодні запланували ще кілька засідань. Зокрема, парламентарії обговорять соцполітику і захист прав ветеранів. Потім відбудеться ще одна нарада щодо законопроекту "Про Київ – столицю України".

Свята. 28 жовтня у світі святкують Міжнародні дні анімації та шкільних бібліотек. А іменинники сьогодні - Афанасій, Дмитро, Денис, Іван, Лук'ян і Семен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!