Головна Новини Суспільство події "В Україні недостатньо сировотки для лікування хворих на дифтерію" – радниця глави МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

"В Україні недостатньо сировотки для лікування хворих на дифтерію" – радниця глави МОЗ

Радниця міністра охорони здоров’я Ольга Голубовська повідомила, що в Україні залишилося близько 140 флаконів сировотки

28 жовтня 2019, 17:55 comments1895
Поділіться публікацією:
"В Україні недостатньо сировотки для лікування хворих на дифтерію" – радниця глави МОЗ

Радниця міністра охорони здоров’я Ольга Голубовська заявляє, що в Україні недостатньо сироватки проти дифтерії для лікування всіх хворих. Про це вона заявила під час пресконференції, передає УНІАН.

За її словами, зараз кількість зафіксованих випадків дифтерії приблизно така сама, як реєструється щорічно. Вона зазначила, що показники зросли через спалах дифтерії в Ужгороді, носіями якої стали студенти, які прибули з Індії.

Голубовська розповіла, що сьогодні постала проблема не з самими хворими, а в готовності відповідати адекватно на будь-які спалахи інфекційних хвороб. І доки буде така розбалансована система, а суспільство перебуватиме в стані соціальної кризи, як зараз, то природно, що  постійно будуть відбуватися спалахи інфекційних хвороб.

Також радниця зазначила, що в Україні немає жодного нормативного документа, який би регулював стандарти надання медичної допомоги хворим на дифтерію.

За її словами, на даний момент протидифтерійного імуноглобуліну, який поставляється в Україну залишилося близько 140 флаконів на всю країну. Цього, каже Голубовська, недостатньо навіть для 20 хворих на дифтерію. А вводити антитоксин необхідно абсолютно кожному хворому незалежно від тяжкості захворювання.

Радниця міністра охорони здоров’я вважає, що ця тема виходить за рамки компетенції МОЗ, і до її обговорення потрібно залучати представників Ради національної безпеки і оборони, а також інших структур, щоб вирішити питання, де Україна зможе брати сироватки, якщо почнеться епідемія дифтерії.

За словами голови Національної медичної палати Сергія Кравченка, у вільному доступі імунобіологічних препаратів немає, тому їх буде дуже складно знайти.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Києві підтверджено один випадок дифтерії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!