Головна Новини Суспільство події У Раді перейменували чотири українських селища і одне місто
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді перейменували чотири українських селища і одне місто

Зроблено це було для повернення місту його історичної назви

30 жовтня 2019, 15:23 comments2209
Поділіться публікацією:
У Раді перейменували чотири українських селища і одне місто

У Верховній Раді України сьогодні, 30 жовтня, перейменували чотири українські села. Відповідне рішення було прийнято народними депутатами під час засідання. Крім того, було прийнято рішення про перейменування міста Переяслав-Хмельницький. Про це повідомляється в офіційному документі, опублікованому на сайті Верховної Ради.

Так, народні депутати прийняли рішення перейменувати селища Острівці на Острови, Борки на Борок, Рачки на Подільське і Мазарню-Каранску на Мазярню-Каранску.

Перейменували і місто Переяслав-Хмельницький. Тепер городянам доведеться звикати до назви Переяслав. Уточнюється, що це було зроблено для повернення місту його історичної назви.

"Питання про перейменування міста Переяслав-Хмельницький Київської області підтримане територіальною громадою на громадських слуханнях, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Переяслав-Хмельницькою міською та Київською обласною радами", — повідомляється у проекті постанови.

Раніше портал "Коментарі" писав, що окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міськради про перейменування двох столичних проспектів на честь Степана Бандери і Романа Шухевича.

Фото: Л. Грубник, "Коментарі"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!