ТОП подій п'ятниці: подорожчання газу і оновлена "версія" української митниці

З сьогоднішнього дня українців почнуть штрафувати за перевищення швидкості і зимову риболовлю на окремих водоймах

Нові тарифи. З сьогоднішнього дня українці будуть платити за газ за новими тарифами. Підвищення цін затвердила НАК "Нафтогаз": в порівнянні з минулим місяцем, газ подорожчає на 18,4-19,6%. Таким чином, компанія пропонує блакитне паливо за 5 861 – 6 463 грн за тисячу кубічних метрів.

Перезавантаження митниці. З 1 листопада уряд запускає оновлену митницю. Як розповів прем'єр Олексій Гончарук, перезавантаження митниці зробили для того, щоб викорінити корупцію і побороти контрабанду, в якій могли бути задіяні попередні керівники державного органу. Відтепер митницю буде координувати сам президент, а на постах з'являться нові обличчя.

Знизили швидкість. Починаючи з сьогоднішнього дня, в Києві змінений швидкісний режим: допустима швидкість на дорогах столиці буде становити 50 км/ч. Обмеження ввели на семи київських дорогах, по яких у теплу пору року дозволялося їхати зі швидкістю 80 км/год, Водії, які порушують швидкісний режим, заплатять 510 гривень штрафу.

Заборона на риболовлю. У деяких водоймах Київської області, а також інших регіонів країни відтепер не можна рибалити. З 1 листопада стартує осінньо-зимова заборона на вилов із зимувальних ям, куди риба через холод відправляється зграями. Таким чином, заборона триватиме до початку нересту в 2020 році. А тим, хто порушить постанову, доведеться заплатити до 680 гривень штрафу та компенсувати вартість кожної виловленої риби в залежності від виду.