Головна Новини Суспільство події "Змушували жувати презервативи": ексвихованка розповіла про знущання в притулку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Змушували жувати презервативи": ексвихованка розповіла про знущання в притулку

За останній рік діти часто втекали з закладу та скаржилися на катування, побиття і не допуск лікарів

31 жовтня 2019, 23:55 comments1474
Поділіться публікацією:
"Змушували жувати презервативи": ексвихованка розповіла про знущання в притулку

Керівництво одеського реабілітаційного центру "Світанок", в якому розгорівся гучний скандал через заяви по можливе знущання дітей, відсторонили від роботи. Психологи, яких направили до притулку, стверджують, що стан його вихованців критичний. 

Повідомляється, що за останній рік діти часто втекали з закладу та скаржилися на катування, побиття і не допуск лікарів. Колишня вихованка одеського притулку Мирослава розповіла, що там відбувалися справжні жахи.

Дівчина повідомила, що у притулку Діану змусили дістати використаний презерватив з урни, розрізати навпіл і жувати. Після цього її відправили до психлікарні. 

Дівчину направили до "Світанку" на перевиховання. Але нині мама ексвихованки Центру карає себе, що не змогла захистити доньку від знущань. Бо, пояснює, боялася зробити ще гірше. Свою доньку забрати додому змогла лише з лікарні, куди та потрапила, намагаючись втекти з притулку.

Зараз Мирослава перебуває вдома. Та неодноразова згадує про жахіття, які трапилися з нею та друзями в реабілітаційному центрі "Світанок".

"Винесли стілець, поставили посеред двору, зібрали дітей і при всіх постригли мене першу. Четверо вихователів тримали мене, я сильно плакала, але мене стригли.. мене коротше всіх підстригли", — з жахом згадує Мирослава.

У результаті знущань, діти тікали, різали вени і отруювалися, розповідає дівчина. Вони не витримували реабілітації, яку їм влаштовували вихователі та їхні помічники: поліцейські та працівники приватної охоронної фірми. За словами дівчинки, вони били дітей електрошокерами,  та ставили під холодний душ. 

Своєю чергою, вихованці, які й досі у "Світанку" запевняють, що всім задоволені, а слова Мирослави заперечують.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", знущання в одеському притулку: діти перебувають у критичному стані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!