Головна Новини Суспільство події На зарплату вчителям до бюджету додали 2,2 млрд грн, - Новосад
commentss НОВИНИ Всі новини

На зарплату вчителям до бюджету додали 2,2 млрд грн, - Новосад

Уряд вирішив виділити додаткові кошти з бюджету на зарплату вчителям

5 листопада 2019, 14:00 comments2085
Поділіться публікацією:
На зарплату вчителям до бюджету додали 2,2 млрд грн, - Новосад

До державного бюджету додали 2,2 млрд грн, які підуть на зарплати вчителям. Про це сьогодні стало відомо в ході презентації проекту бюджету-2020 під час виступу міністра освіти і науки України Ганни Новосад.

Як розповіла Новосад, в проект бюджету на наступний рік закладаються кошти у розмірі 2,2 млрд грн для можливості виплат учителям усіх регіонів повної 30-відсоткової надбавки за престижність праці.

"Ми також в проекті бюджету закладаємо кошти на вирішення дуже важливої проблеми, яка супроводжувала попередні уряди – це виплата заробітних плат вчителям з розрахунку старого контингенту", – сказала міністр.

За її словами, раніше вчителі отримували оплату згідно кількості дітей, яка значно менша реальної. Як заявила Новосад, це значить, що людям просто не доплачували останні роки, починаючи з 2016-го.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук додав, що уряд робить все можливе при обмежених ресурсах держави заради того, щоб український вчитель відчув позитивні зміни на власній кишені.

Як раніше розповідав портал "Коментарі", сьогодні оголосили розмір мінімальної заробітної плати в Україні, яка передбачена проектом держбюджету-2020. У порівнянні з нинішньою "мінімалкою", зарплата в наступному році зросте на 550 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!