Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій середи: експерти НАТО в Києві і табу на сексизм в Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій середи: експерти НАТО в Києві і табу на сексизм в Раді

Сьогодні Володимир Зеленський побував на авіазаводі і представив нового голову Харківської області

6 листопада 2019, 20:05 comments1559
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій середи: експерти НАТО в Києві і табу на сексизм в Раді

Членство в НАТО. До Києва сьогодні прибула делегація експертів НАТО. За ці два дні вони проведуть кілька зустрічей з чиновниками центральних органів влади, які задіяні у національній програмі підготовки України до вступу в організацію. Надалі представники НАТО висунуть рекомендації щодо членства в блоці, а також узгодять річний план співробітництва.

Зеленський в Харкові. Сьогодні в рамках робочої поїздки до Харкова президент України Володимир Зеленський провів прес-конференцію на авіаційному заводі, де представив нового губернатора Олексія Кучера. Голова Харківської ОДА подякував президентові за довіру регіону, де за останні роки накопичилося достатньо значних проблем. "Я буду працювати 24 години на добу і 7 днів на тиждень, щоб показати кращий результат", — пообіцяв Кучер. Він також запевнив, що раніше працював адвокатом, і знає, що таке кримінальні провадження. "Я тепер очолюю область та її правоохоронні органи. Я змушений контролювати їх роботу, так як знаю, що таке реальна робота слідства, а що таке імітація і профанація діючих кримінальних проваджень", — пояснив новоспечений голова ХОДА, обіцяючи виходити на вулиці і питати у людей, які саме проблеми їх хвилюють.

Підозрюють Кличко. Стало відомо про те, що мера Києва Віталія Кличка підозрюють в державній зраді і розкрадання грошей при забудові столиці. На підставі цих підозр НАБУ відкрило проти чиновника кримінальне провадження.

Друге за рахунком провадження щодо Кличка відкрили після того, як в НАБУ звернувся заявник, який повідомив про низку порушень у роботі керівництва КМДА. Зокрема, йшлося про зловживання Кличком і його заступниками владою, причетності до отримання неправомірної вигоди та держзраду.

Справа Євромайдану. У Генеральній прокуратурі почалося службове розслідування у зв'язку з можливою втратою матеріалів кримінального провадження щодо злочинів на Євромайдані 18-20 лютого 2014 року. Крім того, раніше створили інвентаризаційну комісію на чолі із заступником генпрокурора Віктором Чумаком, яка перевірить всі матеріали кримінальних проваджень та матеріальних носіїв про злочини на Євромайдані.

Проти сексизму. Сьогодні на засіданні круглого столу нардеп від фракції "Слуга Народу" Олексій Жмеренецький закликав колег посилити відповідальність за висловлювання, які закликають і заохочують сексизм. Зміни планують внести в регламент Верховної Ради і Адміністративний кодекс. У депутатському об'єднанні вже прийняли рішення ввести квоти на участь жінок у керівництві державними підприємствами України.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!