Головна Новини Суспільство події Четвер в Україні: газ з Європи, відголоски бійки політиків і реконструкція митниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Четвер в Україні: газ з Європи, відголоски бійки політиків і реконструкція митниці

Сьогодні в Україні завершили роботи на газовимірювальній станції і беруться за оновлення ГТС

7 листопада 2019, 19:45 comments1690
Поділіться публікацією:
Четвер в Україні: газ з Європи, відголоски бійки політиків і реконструкція митниці

Для перестраховки. Український оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз" завершив підготовку газовимірювальної станції "Гребеники" для роботи в режимі реверсного прокачування газу. Сама станція, яка знаходиться у Одеській області, використовується при транспортуванні газу через кордон "Україна — Молдова". Так що в разі припинення поставок газу з Росії, режим реверсу, в якому буде використовуватися газовимірювальна станція, дозволить Україні отримувати газ з Європи.

Нова митниця. Сьогодні голова Державної митної служби Максим Нефьодов повідав про масштабної реконструкції: в прийдешньому році хочуть оновити 16 пропускних об'єктів, які обійдуться в 488 млн грн. У масштабних планах митниці — відремонтувати старі та побудувати нові пункти, обладнати їх сканерами, ваговими комплексами, інтегрованими системами відеоспостереження.


Допит Пашинського. Святошинський суд Києва вирішив не доставляти колишнього нардепа Сергія Пашинського на допит в зал засідання. Причина цьому — нібито небезпека для його життя і здоров'я. Про перенесення допиту Пашинського, який проходить свідком у справі про розстріли евромайдановцыв в Києві 18-20 лютого 2014 року, оголосив на засіданні головуючий суддя, при цьому дозволивши допит у форматі відеоконференції. Однак техперсонал СІЗО, де знаходиться Пашинський, не зміг забезпечити відеозв'язок 7 листопада, тому наступний допит призначено на 21 листопада.

Мінімалка. Уряд встановив новий прожитковий мінімум: 4251 гривня. Така інформація міститься в проекті бюджету на 2020 рік, який підготували до другого читання. Фактично, це реальний розмір прожиткового мінімуму вище встановленого законом в 2,5 рази.

Бійка Ляшка і Геруса. Сьогодні правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом бійки за участю екс-нардепа та лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка і нардепа від "Слуги народу" Андрія Геруса. Напередодні політики посварилися через те, що Ляшко нібито звинуватив Геруса в лобіюванні російських інтересів в зв'язку з тим, що нардепи дозволили імпорт електроенергії з Білорусі і Росії. У поліції кажуть, що після бійки Герус і Ляшко не зверталися з офіційними заявами, однак копи все одно занесли дані до реєстру з позначкою, що один з фігурантів – чинний нардеп.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!