Головна Новини Суспільство події В квітні уряд планує перерахувати пенсії
commentss НОВИНИ Всі новини

В квітні уряд планує перерахувати пенсії

За словами міністра, зростання мінімальної пенсії означає збільшення платежів у Пенсійний фонд

8 листопада 2019, 21:55 comments2916
Поділіться публікацією:
В квітні уряд планує перерахувати пенсії

Перерахунок пенсії планується провести з квітня місяця. Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, передає РБК-Україна.

Міністр фінансів повідомила, що у наступному році цифри мають бути значно кращі. Перерахунок пенсії запланований на квітень. Зазначається, що трансферт з державного бюджету до Пенсійного фонду має бути збільшено на 173 мільярди. "Однак зростання мінімальної зарплати, це означає більше платежів до Пенсійного фонду ", — заявила Маркарова.

Нагадаємо, мінімальна пенсія в Україні зросла на 9% і в 2018 році — до 1497 грн. Однак інфляція склала 9,8%.

Крім того, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня 2019 року був підвищений на 67 грн до 1564 грн. Це перше підвищення мінімальної пенсії в цьому році. З 1 грудня прожитковий мінімум зросте ще на 74 грн до 1638 грн. Таким чином, мінімальна пенсія зросте цього року на 9%, що повинно перевищити плановий рівень інфляції (7,4%).

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", за словами міністра, на цей опалювальний сезон була розширена субсидія для будинків сімейного типу. Також міністр додала, що на це виділена менша сума ніж у минулому році, але цих коштів цілком достатньо. Повідомляється, що критерії змінюватися не будуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!