Проти ядерної контрабанди: на кордоні з Молдовою запрацювали нові системи контролю

Нововведення, що передбачають установку радіаційних систем контролю, були реалізовані за підтримки Міністерства енергетики США

На пунктах пропуску "Тимкове" і "Славяносербка", які розташовані на кордоні з Молдовою, запрацювали нові системи контролю. Вони були встановлені з метою протидії ядерній контрабанді. Про це порталу Тelegraf повідомила Держприкордонслужба.

Як стало відомо, нововведення, що передбачають встановлення радіаційних систем контролю, були реалізовані за підтримки Міністерства енергетики США. Відомство надало Україні всю необхідну технічну підтримку, щоб їх спільний проект "Виявлення і припинення ядерної контрабанди" був реалізований як можна швидше.

"З цього моменту на двох пунктах пропуску Подільського прикордонного загону почнуть працювати високоефективні, сучасні і автоматизовані системи контролю – вони будуть відслідковувати переміщення радіоактивних матеріалів і речовин", - сказано в повідомленні Держприкордонслужби України.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президент України Володимир Зеленський призначив заступника і першого заступника голови Державної прикордонної служби.