Головна Новини Суспільство події У Грузії радикали намагалися зірвати прем'єру фільму про гомосексуалістів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії радикали намагалися зірвати прем'єру фільму про гомосексуалістів

Радикали і представники церкви пояснили це "обмеженням національних традицій"

11 листопада 2019, 12:17 comments1430
Поділіться публікацією:
У Грузії радикали намагалися зірвати прем'єру фільму про гомосексуалістів

У Грузії під час показу французько-шведсько-грузинського фільму про стосунки двох танцюристів "А потім ми танцювали", почалися заворушення, в результаті яких затримали 27 осіб. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ Грузії.

Так, показ фільму шведського режисера грузинського походження Левана Акіна був запланований в шести кінотеатрах Тбілісі і Батумі. Згодом у будівлі одного з кінотеатрів зібралися члени радикально налаштованої організації та представники церкви — вони намагалися зірвати прем'єру, пояснюючи свої дії тим, що фільм нібито обмежує національні традиції. В ході акції протесту правоохоронці затримали 27 осіб.

Місцева преса повідомляє про кількох потерпілих, серед яких громадянська активістка Ганна Субеліані і один з лідерів Республіканської партії Давид Бердзенішвілі. Також було пошкоджено декілька транспортних засобів. За фактом нападу порушено кримінальну справу.

Зазначимо, що кінокартина "А потім ми танцювали" отримала кілька престижних нагород, у тому числі Гран-прі на Одеському кінофестивалі.

Раніше портал "Коментарі" писав, що український драма "Додому", прем'єра якого повинна відбутися в листопаді 2019 року, вже отримала безліч нагород, і тепер претендує на престижну американську кінопремію "Золотий глобус".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!