Головна Новини Суспільство події Суд звільнив з ув'язнення організатора "вбивства" журналіста Бабченка
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд звільнив з ув'язнення організатора "вбивства" журналіста Бабченка

Суд засудив підсудного Бориса Германа до позбавлення волі на 4 роки та 6 місяців

13 листопада 2019, 21:19 comments1560
Поділіться публікацією:
Суд звільнив з ув'язнення організатора "вбивства" журналіста Бабченка

Суд звільнив з ув'язнення через стан здоров’я Бориса Германа, засудженого за організацію “вбивства” російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. Про це повідомила речниця прокуратури Київського області Мар’яна Гайовська.

Повідомляється, що Ірпінський міський районний суд не задовольнив прохання засудженого про його звільнення за станом здоров’я від подальшого відбування покарання, однак Київський апеляційний суд став на бік засудженого, хоча прокуратура була проти. Мар’яна Гайовська зазначила, що прокуратура має вирішити, чи оскаржувати дане рішення апеляційної інстанції, після того, як вивчить повний текст судового рішення. Також вона додала, що сьогоднішнє рішення суду набуває чинності негайно. І таким чином, засуджений за організацію “вбивства” Бабченка вже звільнений від відбування покарання. 

Нагадаємо, 29 травня 2018 року було скоєно нібито замах на Бабченка: невідомий вистрілив у Бабченка в його київській квартирі, а журналіст помер по дорозі в лікарню. Наступного дня з'ясувалося, що вбивство було інсценуванням: журналіст з'явився на брифінгу СБУ і ГПУ. Тодішній голова СБУ Василь Грицак заявив, що реальний замах замовили в РФ, і для затримання організаторів силовики пішли на масовий обман. Слідством встановлено, що в період з 6 квітня по 30 травня громадяни України Борис Герман та В’ячеслав Пивоварник, діючи за попередньою змовою групою осіб, на замовлення спецслужб Росії, з метою залякування населення, здійснили організацію підготовки до терористичного акту — вбивства із застосуванням зброї Бабченка, який змушений був виїхати за межі РФ через постійні погрози життю у зв’язку з публічною критикою державної влади країни-агресора та її керівників. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Суд виніс Труханову виправдувальний вирок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!