Головна Новини Суспільство події Вірус Коксакі: школи починають закриватися на карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірус Коксакі: школи починають закриватися на карантин

У деяких учнів діагностували гостре респіраторне захворювання, викликане вірусом Коксакі

18 листопада 2019, 17:54 comments4607
Поділіться публікацією:
Вірус Коксакі: школи починають закриватися на карантин

В Одесі через спалах гострого респіраторного захворювання закрито на карантин вісім класів школи №63. Про це сьогодні на брифінгу заявила директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Повідомляється, що більш ніж 30% учнів школи №63 хворіють на ГРЗ, серед яких є не тільки випадки простудних захворювань, а й вірус Коксакі. Буйневич зазначила, що у разі виявлення в школі дитини з ознаками ГРЗ вона буде відразу поміщена до ізолятора, а до навчального закладу викличуть батьків, щоб відправити дитину додому. У разі так званого залишкового кашлю (після основної хвороби) до школи необхідно надати відповідну довідку від лікаря про те, що конкретна дитина не є небезпечною для оточуючих.

Олена Буйневич уточнила, що йдеться про вірусні і простудні захворювання, а також про вірус Коксакі, який віднесено до категорії гострих респіраторних вірусних інфекцій. "Симптоми цієї хвороби такі самі, як у грипу. Зовнішні відмінності — висип на долонях. Це як вітрянка. Якщо вона сталася, то, зазвичай, велика кількість людей на неї хворіють", — сказала чиновниця.

Нагадаємо, що вірус Коксакі відноситься до ентеровірусів, які розмножуються в шлунково-кишковому тракті і вважаються хворобами "брудних рук". Зараження можливе також повітряно-крапельним шляхом, через продукти, які не пройшли термічну обробку, і воду. Інкубаційний період вірусу становить від 2 до 10 днів. Перші ознаки вірусу схожі на звичайний грип або застуду. Головна ознака вірусу Коксакі — невеликі бульбашки з рідиною на тілі, в першу чергу, в роті і на статевих органах. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", названо дієту, яка допомагає захиститися від грипу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!