Якою буде ця середа: в Одесі зустрінуть захоплені кораблі, а глави НАТО обговорять терористів

З сьогоднішнього дня Генпрокуратура України працюватиме по-новому

Чекаємо на кораблі. Захоплені Росією в 2018 році кораблі - катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу" - сьогодні повинні прибути в одеський порт. Буксирувані судна вже ідуть від мису Меганом в Одесу, однак час шляху залежить лише від погоди, вітру і висоти хвиль. Експерти кажуть, що буксир тягне кораблі зі швидкістю сім вузлів, і, ймовірно, вони прибудуть в порт вже сьогодні, 20 жовтня, близько 8:00 ранку.

Реформа. З сьогоднішнього дня Генеральна прокуратура України припиняє функцію досудових розслідувань. За інформацією відомства, всі незавершені справи передадуть у ДБР, СБУ і НАБУ, однак Генпрокуратура продовжить здійснювати процесуальне керівництво у розслідуваннях. Раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон, що передбачає серйозне реформування органів прокуратури. Згідно з документом, в Україні має з'явитися Офіс генпрокурора замість Генпрокуратури України, держобвинувачі зобов'язані пройти переатестацію, а Військова прокуратура взагалі припинить своє існування.

Зустріч глав НАТО. Сьогодні, 20 листопада, держсекретар США Майкл Помпео прибуде до Брюсселя на зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Разом з союзниками та генсеком Йенсом Столтенбергом вони обговорять енергетичну безпеку, колективну оборону, а також протидію тероризму.