Головна Новини Суспільство події В Україні запровадять електронні довіреності, - Дубілет
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запровадять електронні довіреності, - Дубілет

Нотаріус буде робити електронну довіреність та підтверджувати документ е-підписом

21 листопада 2019, 11:40 comments4490
Поділіться публікацією:
В Україні запровадять електронні довіреності, - Дубілет

В Україні запустять систему електронних довіреностей, які будуть додатком до паперових документів. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

Згідно із заявою міністра, при оформленні довіреності у нотаріуса українці будуть отримувати крім стандартного паперового бланку ще й pdf-файл. Його юрист надсилатиме у мережі чи скопіює на флешку. Ця версія документу міститиме електронний підпис нотаріуса.

За словами Дубілета, така функція дуже зручна. Зокрема, у випадках, коли людині треба терміново передати документ в інше місто. Так, замість пересилки поштою або відвезення на транспорті файл можна буде просто надіслати електронною поштою чи месенджером.  Таким чином можна буде оперативно передати довіреність на авто, представництво в суді, нерухомість чи бізнес.

Дубілет підкреслив, що файли з е-підписами є більш безпечними. Зазначимо, більшість рейдерських афер відбуваються саме через підроблені бланки довіреностей.

Міністр наголосив, що у нотаріусів вже є електронні підписи, тому лишилося змінити деякі пункти на законодавчому рівні. Над цим, за словами Дубілета, вже працює Міністерство юстиції та Нотаріальна палата.

Нещадно "Коментарі" розповідали, що в Україні реформують колл-центри, щоб населення змогло отримувати послуги через месенджери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: facebook.com/dubilet
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!