Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки ялинок заготовили в Україні на Новий рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ялинок заготовили в Україні на Новий рік

Ціна ялинки на Новий рік у держлісгоспі стартує від 75 грн за погонний метр

21 листопада 2019, 18:26 comments2432
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки ялинок заготовили в Україні на Новий рік

Цього року державні лісогосподарські підприємства планують реалізувати понад 500 тис новорічних ялинок. Про це повідомили у Державному агентстві лісових ресурсів України.

Зазначається, що дерева на продаж заготовлюються за заявками торговельних організацій та споживачів. На вибір пропонують сосну звичайну, сосну палласа (кримську), ялину європейську (смереку) та ялицю білу (піхту). Середня ціна дерева у державних лісгоспах близько 75 грн за погонний метр. Ялинки у горщиках коштуватимуть мінімум 100 гривень. В державних лісгоспах, запевняють у Держлісагентстві, дерева купувати значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. При цьому зазначено, що лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю у різних населених пунктах.

У Держлісагентстві підкреслюють, що ялинки заготовляються без шкоди для навколишнього середовища. Так, на спеціальних плантаціях площею близько 5 тис га зростає 14,1 млн хвойних дерев різних порід та віку, з них 2,8 млн — стандартні, що можливі для реалізації. Крім того, щороку в грудні проводять рубки догляду за лісом в загущених молодняках — там без шкоди для лісу відсортовують ще близько 1 млн ялинок. Ще у деяких областях вирощують ялинки в горщиках, а також надають можливість купівлі гілок хвойних порід для створення новорічних композицій.

Крім того, новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними етикетками та бирками. З їх допомогою можна перевірити походження ялинки на сайті open.ukrforest.com, або ж у додатку yalynka.info.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що стало відомо, яку суму із бюджету витратять у Києві на святкування Різдва і Нового року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!