Майдан націоналістів і судові чвари: якою буде ця п'ятниця

Сьогодні кілька тисяч людей будуть протестувати проти розведення сил на Донбасі і вимагати свободу для засуджених АТОшників

Протест націоналістів. Сьогодні на Майдані відбудеться масова акція протесту. Відразу кілька націоналістичних організацій — ОУН, "Чорний комітет" і "Націонал-патріотичний рух України" – о 19:00 зберуться в центрі столиці, щоб висловити своє невдоволення щодо того, що відбувається в Україні. За словами організаторів, вони категорично не згодні з розведенням сил і засобів на Донбасі, називаючи це "здачею національних інтересів країни". Також націоналісти хочуть звільнити учасників АТО, які після війни внаслідок свого емоційного стану вчинили злочини і потрапили за ґрати. Організатори протесту запевняють, що їх буде кілька тисяч, і вже о 20:00 вони продовжать свою акцію перед Офісом президента України.

Справа градоначальника. 22 листопада служителі Феміди почнуть розглядати справу одеського мера Геннадія Труханова у Вищому антикорупційному суді України. Чиновника підозрюють у недекларуванні майна на 32 млн і 18 млн грн в 2015-2016 роках відповідно, за що йому загрожує до двох років в'язниці. На попередньому засіданні сторона звинувачення пообіцяла надати докази про спільний побут і відпочинок Труханова та його колишньої дружини, майно якої залишилося поза декларацій.

Реформи в спорті. Сьогодні вдень на Грушевського відбудеться круглий стіл про перспективи розвитку фізичного виховання та спорту в системі освіти України. Нардепи обговорять фінансові питання, а також поговорять про те, як можна змінити модель підготовки фахівців зі спорту і фізкультури.