Головна Новини Суспільство події Україна подала апеляцію по справі Марківа
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна подала апеляцію по справі Марківа

Очікується, що апеляцію розглянуть навесні 2020 року

22 листопада 2019, 00:13 comments1484
Поділіться публікацією:
Україна подала апеляцію по справі Марківа

Україна подала апеляцію на рішення італійського суду в місті Павія по справі українського військовослужбовця Віталія Марківа. Про це повідомляє  прес-службу Офісу президента.

Як повідомили в ОП, апеляція була подана Україною 20 листопада. Розгляд апеляційної скарги очікується Апеляційним судом округу Ломбардія навесні 2020 року.

Повідомляється, що Україна глибоко розчарована вироком суду міста Павія, який вражає несправедливістю і порушенням основних правових принципів, за якими засуджено Віталій Марков. Крім того, Україна вважає прийняття до розгляду цивільного позову проти України в національному суді Італійської Республіки порушує принципи міжнародного права, зокрема юрисдикційний імунітет держави, заснованої на суверенітеті і рівності держав.

Нагадаємо, суд міста Павія в Італії виніс вирок колишньому військовослужбовцю Національної гвардії Віталію Маркиву, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккелли на Донбасі в 2014 році. Італійський суд засудив українця до 24 років позбавлення волі.
Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Аваков заявив, що Україна не винна у загибелі італійського фотографа, в чому визнали винним Марківа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!