Головна Новини Суспільство події Зима в Україні зменшиться на цілий місяць і стане теплішою
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима в Україні зменшиться на цілий місяць і стане теплішою

Середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуси за рік

22 листопада 2019, 00:00 comments4155
Поділіться публікацією:
Зима в Україні зменшиться на цілий місяць і стане теплішою

Метеорологи повідомляють, що за сто найближчих років зима в Україні скоротиться на місяць. Причиною тому є надзвичайно швидкі темпи потепління.

Завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінституту Віра Балабух розповіла, що підвищення середньої температури за рік на 0,1 градуса подовжує тривалість теплого періоду на один день. Тобто, середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуси за рік, тривалість теплого періоду порівняно з сьогоднішнім може вирости на цілий місяць. Це означає, що за сто років зима в Україні скоротиться на 32 дні. До того ж вона буде менш суворою.

Повідомляється, теплий період в Україні збільшиться на 2-3 тижні. Клімат у Поліссі буде схожим на південний степ на початку століття.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", синоптики повідомили про екстремальну зиму в Україні. За даними щорічного прогнозу від AccuWeather для Європи, найсильніші холоди будуть на території від Фінляндії до України — їх принесуть вітри з Сибіру.

У січні-лютому 2020 го температура може падати до граничного мінімуму.  Очікуються і потужні снігопади. У той же час метеорологи відзначають, що про точних даних говорити складно, так як клімат нестабільний, проте подальші зими в основному будуть теплими, дощовими і з хвилями екстремальних морозів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!