Головна Новини Суспільство події Мінекономіки опублікувало причини безробіття українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінекономіки опублікувало причини безробіття українців

Заступник глави Мінекономіки Сергій Ніколайчук заявив, що 21% українців звільнені через економічні причини

22 листопада 2019, 11:50 comments1800
Поділіться публікацією:
Мінекономіки опублікувало причини безробіття українців

Близько 40% українців залишають місце роботи за власним бажанням, а 10% — стають безробітними після закінчення вишів. Про таку статистику повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Ніколайчук.

Так, 38% безробітних в Україні є звільненими за власним бажанням чи за згодою сторін. На думку Ніколайчука, існує чимала вірогідність, що це свідчить про маніпуляції у бізнес-сфері. Тобто, так можуть звільняти нерезультативних працівників при оптимізації діяльності або в умовах скорочення виробництва. "По-білому" таку причину прописали для 21% безробітних: "вивільнені з економічних причин". Заступник міністра зазначив, що це немала кількість, враховуючи поточний високий попит на робочу силу. На його думку, такий результат свідчить про необхідність реформування ринку праці.

Крім того, Ніколайчук висловив занепокоєння щодо показника безробітних після закінчення вузів – таких людей 10%. За його словами, високий показник вказує на невідповідність навчальних програм реальним запитам ринку, тому треба трансформувати систему вищої освіти.

Згідно з опублікованим Мінекономіки документом, 9% українців не працюють постійно, адже зайняті на сезонних видах заробітку, а ще 5% — безробітні, бо займаються домашніми справами.

Раніше "Коментарі" розповідали, скільки українців працюють без офіційного оформлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!