Головна Новини Суспільство події У День пам'яті жертв голодомору по всій Україні запалять пам'ятні свічки
commentss НОВИНИ Всі новини

У День пам'яті жертв голодомору по всій Україні запалять пам'ятні свічки

Сьогодні в Україні приспущено Державний прапор і обмежено проведення розважальних заходів

23 листопада 2019, 09:19 comments3253
Поділіться публікацією:
У День пам'яті жертв голодомору по всій Україні запалять пам'ятні свічки

В Україні сьогодні, 23 листопада, відзначають День пам'яті жертв голодомору. На честь свята в різних містах нашої країни українці запалять свічки, тим самим приєднавшись до національної акції.

Так, в цей день в Україні приспущено Державний прапор і обмежено проведення розважальних заходів. Крім того, о 16:00 в усіх містах нашої країни стартує акція "Запали свічку", в рамках якої українці у домівках запалять свічки пам'яті і приєднаються до всеукраїнської хвилини мовчання.

Раніше портал "Коментарі" писав, у Києві знімають фільм про Якова Дробота — людину, яка під час Голодомору проявила нехарактерну для того часу сміливість і мужність. Дробот зміг стримати голод в своєму селищі і врятувати від неминучої смерті більше 3 тисяч людей.

Незважаючи на те, що про прем'єру фільму поки що говорити дуже рано, його режисер Вікторія Трофименко приділила час журналістам і розповіла, хто став головною музою даного проекту.

"Яків Дробот  надзвичайно відважний чоловік. У той час він був одним із тих, хто зумів створити колгосп, об'єднати людей і врятувати їх від неминучої голодної смерті. Йдучи на це, він розумів, що його можуть просто "здати" — таких як він тоді висилали або розстрілювали. В результаті, йому вдалося врятувати більше 3 тисяч людей",  зазначає Трофименко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!