Головна Новини Суспільство події Електронні сигарети потрібно не забороняти, а розумно регулювати - New York Times
commentss НОВИНИ Всі новини

Електронні сигарети потрібно не забороняти, а розумно регулювати - New York Times

В виданні New York Times розгорнулася дискусія про можливу заборону електронних сигарет у деяких штатах США

26 листопада 2019, 13:40 comments1667
Поділіться публікацією:
Електронні сигарети потрібно не забороняти, а розумно регулювати - New York Times

Американське видання New York Times проаналізувало потенційні негативні наслідки, які може спричинити прийняття заявлених раніше законодавчих заборон на електронні сигарети (зокрема, із смаковими добавками) в окремих штатах і містах США.

Так, газета зазначила основний негатив заборон: примус курців вибирати між традиційними сигаретами, які залишаються більш доступними (хоча є більш небезпечними, — New York Times), та товарами для вейпінгу із чорного ринку. Адже, за даними видання, недавній спалах травм легенів у вейперів пов'язують саме з товарами чорного ринку.

Газета закликала замість заборон на електронні сигарети застосовувати таке ж регулювання, як регуляторні органи використовують до звичайних сигарет.

У відповідь на пропозицію зробили заяву в компанії "Філіп Морріс Інтернешнл", яка була опублікована у New York Times. Генеральний директор компанії Андре Каланцопулос заявив, що до різних тютюнових виробів має бути застосований різний регуляторний та податковий підхід – він залежить від рівня ризику продукції.

"У сьогоднішніх дебатах ми забуваємо про 40 млн. американців, які курять. Найкраще, що вони можуть зробити – це кинути курити. Але реальність така, що багато хто цього не зроби, — сказав Андре Каланцопулос. — Ми не можемо ігнорувати їх та їхнє право перейти на менш шкідливі альтернативи порівняно з курінням звичайних сигарет".

За його словами, застосування технологій по типу електронних сигарет і систем нагрівання тютюну є шансом для різкого зниження рівня куріння. Андре Каланцопулос зазначив, що із досвіду інших країн компанії відомо, як перемкнути дорослих курців на менш шкідливі альтернативи, при цьому не залучаючи до вейпінгу молодь, яка палить.

Зазначимо, що New York Times також повідомила про позитивні приклади використання електронних сигарет, які знизили рівень куріння. Наприклад, у Великобританії. Там зробили електронні сигарети доступними для дорослих, які не змогли кинути палити звичайні сигарети. При цьому, в країні не виникло проблеми вейпінг-залежності серед молоді.

За словами експертів, це пов'язано із системою регулювання електронних сигарет у Великобританії. Так, упакування й реклама строго регулюються — заборонені яскраві, барвисті етикетки або рекламні кампанії, що розраховані на підлітків. Також обмежений законами зміст нікотину. А ось у США, де таких заборон немає, електронні сигарети часто містять вдвічі більше нікотину, ніж у Британії.

Гендиректор "Філіп Морріс Інтернешнл" Андре Каланцопулос закликав американських чиновників до "зваженого діалогу, що ґрунтується на фактах, наукових дослідженнях та дійсних регуляторних практиках, а не на емоціях, страху і поширенні міфів". На його думку, конструктивний діалог, а не заборони, допоможуть радикально знизити паління в США та інших країнах.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що великий виробник сигарет в Україні відкликає 350 мільйонів акцизного податку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!