Головна Новини Суспільство події У НАБУ підтвердили інформацію про затримання 10 митників
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАБУ підтвердили інформацію про затримання 10 митників

НАБУ затримали митників, які підозрюються у вчиненні низки злочинів

26 листопада 2019, 14:19 comments3017
Поділіться публікацією:
У НАБУ підтвердили інформацію про затримання 10 митників

Десятьох митників сьогодні затримали детективи Національного антикорупційного агентства України (НАБУ). Про це повідомляє прес-центр НАБУ.

Так, десятьох людей підозрюють у злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. За інформацією НАБУ, дії сімох співробітників органів митного контролю кваліфікують за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України. Йдеться про "зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки", що карається позбавленням волі на строк 4-8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Інші дії кваліфікують, як ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), які вчинила раніше судима за такий злочин особа, або ж якщо її дії призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах – санкція статті передбачає штраф 255-425 тис грн, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, конфіскацію майна. Крім того, зловмисникам інкримінують створення злочинної організації з метою вчинення злочину, за що погрожує позбавлення волі на 5-12 років. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Одним із затриманих став екс-керівник Київської митниці Сергій Тупальський. Про затримання він розповів у соцмережах.

"Обшуки в мене та ще низки співробітників Київської міської митниці відбуваються в межах відомої справи дворічної давнини", — заявив він. Тупальский підкреслив, що законність роботи митників була доведена неодноразово раніше.

Раніше "Коментарі" писали, що додому Сергія Тупальського прийшли з обшуком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!