Головна Новини Суспільство події Події четверга: "секретний" захід з Гончаруком в Одесі і судові чвари по справі Ляшка
commentss НОВИНИ Всі новини

Події четверга: "секретний" захід з Гончаруком в Одесі і судові чвари по справі Ляшка

Сьогодні набуває чинності закон про незаконне збагачення чиновників, яким за порушення загрожує до десяти років в'язниці

28 листопада 2019, 07:00 comments1800
Поділіться публікацією:
Події четверга: "секретний" захід з Гончаруком в Одесі і судові чвари по справі Ляшка

В'язниця за незаконний прибуток. Сьогодні вступає в силу закон "Про конфіскацію незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", який передбачає покарання за прибуток, отриманий поза законом. Так, новий закон доповнює Кримінальний кодекс положеннями, які встановлюють відповідальність за придбання чиновником активів, вартість яких перевищує на 6,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів його законні доходи. За придбання таких активів можуть посадити у в'язницю на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади. Крім того, запрацює механізм конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника більші, ніж його законні, починаючи з одного мільйона гривень.

В очікуванні міністра. Сьогодні прем'єр Олексій Гончарук вперше відвідає з робочим візитом Одесу. Програму поїздки міністра в ОДА не озвучують, тільки просять представників ЗМІ зібратися на якийсь захід біля мосту через Хаджибейський лиман.

Хочуть арешту для Ляшка. Служителі Феміди знову будуть приймати рішення щодо запобіжного заходу для екс-нардепа Олега Ляшка, якого підозрюють у нападі на "слугу народу" Андрія Геруса. Сьогодні в Київському апеляційному суді будуть розглядати клопотання прокурорів не брати "радикала" на поруки: мовляв, він може вчинити ще якийсь злочин, тому Ляшко потрібно заарештувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!