Головна Новини Суспільство події Нікому не сховатися: українські прикордонники будуть займатися розшуковими заходами
commentss НОВИНИ Всі новини

Нікому не сховатися: українські прикордонники будуть займатися розшуковими заходами

Тепер прикордонники будуть шукати людей, фіксувати порушення закону і видобувати інформацію

28 листопада 2019, 14:28 comments1843
Поділіться публікацією:
Нікому не сховатися: українські прикордонники будуть займатися розшуковими заходами

З сьогоднішнього дня в Україні набув чинності закон №285-IX про удосконалення діяльності Державної прикордонної служби. Тепер прикордонники крім усього іншого зможуть займатися оперативно-розшуковими заходами. Про це повідомляє газета "Голос України".

Раніше оперативно-розшукові підрозділи здійснювали свою діяльність тільки в складі адміністрації Державної прикордонної служби, а також її регіональних управлінь. При цьому в органах ДПСУ такої функції, як оперативно розшукові дії, не було.

Зокрема, тепер прикордонники будуть шукати людей і фіксувати порушення закону, а також добувати інформацію, яка буде знаходитися в інтересах безпеки громадян і держави.

Раніше портал "Коментарі" писав, що поліція Шотландії представила нову систему повітряних безпілотників. Вона має намір використовувати їх для пошуку зниклих людей і жертв стихійних лих. Система дистанційного керування літаком (RPAS) здатна бачити деталі, які непомітні рятувальникам під час пошуку постраждалих.

Дрони використовують найсучасніші камери і нейронні комп'ютерні мережі, щоб знайти зниклого. Їх програмне забезпечення для розпізнавання досить компактно, щоб його можна було запускати на телефоні. Сама технологія ще перебуває в стані машинного навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!