Головна Новини Суспільство події Поки в Києві ТСК всерйоз береться за Андрія Павелка, сам глава УАФ відправився на торжество у Бухарест, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки в Києві ТСК всерйоз береться за Андрія Павелка, сам глава УАФ відправився на торжество у Бухарест, - ЗМІ

На думку журналістів, глава УАФ Андрій Павелко хоче продемонструвати, що не переживає через початок роботи ТСК Верховної Ради щодо його можливої корупційної діяльності

30 листопада 2019, 18:25 comments1930
Поділіться публікацією:
Поки в Києві ТСК всерйоз береться за Андрія Павелка, сам глава УАФ відправився на торжество у Бухарест, - ЗМІ

У четвер, 28 листопада, розпочала роботу Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради щодо можливого порушення законодавства президентом Української асоціації футболу і головою бюджетного комітету ВР VII скликання Андрієм Павелком. В ході першого засідання ТСК обрала склад, до якого увійшло 10 народних депутатів, а також голову (Анатолія Костюха від "Слуги народу"), заступника (Григорія Мамку від "ОПЗЖ") і секретаря комісії (Михайла Цимбалюка ВО "Батьківщина").

Нагадаємо, правоохоронці підозрюють Павелка в можливому зловживанні службовим становищем, яке призвело до закупівлі міні-футбольних полів за завищеними цінами за рахунок державного бюджету, а також в недостовірному декларуванні.

Члени ТСК вирішили проводити засідання не рідше одного разу на місяць, а підсумки своєї роботи представити 15 квітня 2020 року. Як зазначає видання "Футбольний клуб", судячи з першого засідання комісії по "справі Андрія Павелка", можливою корупційною складовою у діяльності голови УАФ мають намір у Верховній Раді зайнятися всерйоз.

В ході засідання заступник голови ТСК Григорій Мамка запропонував направити в правоохоронні органи запити, у яких будуть міститися виключно кількісні показники матеріалів досудового розслідування для збереження таємниці слідства.

"Такі запити я пропоную відправити в Національну поліцію міста Києва і в прокуратуру міста Києва, НАБУ і САП, а також в головне слідче управління Національної поліції та ГПУ", — розповів Мамка.

За його словами, у запитах правоохоронці повинні надати відповідь на питання щодо підстав порушення кримінальних справ, фігурантом яких є Андрій Павелко, кого визнано потерпілою стороною, які були проведені експертизи та перевірки.

А поки в Раді всерйоз зайнялися вивченням діяльності голови УАФ, сам він, як зауважує "Футбольний клуб", відправився в Бухарест, де 30 листопада має відбутися жеребкування фінальної частини футбольного Євро-2020. Про це сам Павелко написав на своїй сторінці в Facebook, тим самим, на думку журналістів, давши зрозуміти, що він впевнений у "власній непогрішності, непідсудність і броні футбольних індульгенцій".

Автор матеріалу переконаний, що Андрій Павелко відчуває себе частиною міжнародного спортивного бомонду, при цьому занадто впевнений у собі. Хоча, на думку журналіста, посада обраного голови українського футболу, а також члена Виконкому УЄФА, зобов'язує Павелко нести повну відповідальність перед суспільством і не робити вигляд, що те, що відбувається у Верховній Раді його не стосується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!