Головна Новини Суспільство події У Франції за 6,2 мільйона євро продали ікону, яка належала пензлю невідомого автора
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції за 6,2 мільйона євро продали ікону, яка належала пензлю невідомого автора

Зображення мистецтва було створено невідомим на ім'я Майстром Вышебродського вівтаря в XIV столітті

2 грудня 2019, 10:33 comments1692
Поділіться публікацією:








У Франції за 6,2 мільйона євро продали ікону, яка належала пензлю невідомого автора

Нью-йоркський Метрополітен-музей на аукціоні у Франції придбав унікальну ікону XIV століття — на ній зображена Мадонна з немовлям на троні. Про це повідомляє видання Gazette Drouot.

Так, експерти вважають, що зображення мистецтва було створено невідомим на ім'я Майстром Вышебродського вівтаря. Нью-йоркський музей купив лот за значні 6,2 мільйона євро.

Мистецтвознавці кажуть, що робота Майстра на аукціон була виставлена вперше. Також його авторству можуть належати і інші полотна, в тому числі "Вишеградська Мадонна", яка зараз висить в одній з каплиць Праги, і "Мадонна Кладско", що знаходиться в Берлінському музеї Державного мистецтва в Далеме.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", аукціонний дім RR Auction виставив на продаж дискету, підписану покійним співзасновником Apple, з оціночною вартістю 7500 доларів. Ця дискета містить програмне забезпечення Macintosh System Tools 6.0. Вона датується приблизно 1988 роком. Дискета особливо цінна, стверджує RR Auction, тому що Джобс неохоче роздавав автографи.

"Надзвичайно бажаний формат автографа Джобса, який рідко зустрічається. Він відомий своєю нелюбов'ю до автографів і часто відмовляв виконувати прохання шанувальників і колекціонерів про особистий підпис", — йдеться в опису предмета.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!