Головна Новини Суспільство події У Франції розсекретили 15 шпигунів з РФ, які могли скоїти замах на екс-агента Скрипаля і його дочку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції розсекретили 15 шпигунів з РФ, які могли скоїти замах на екс-агента Скрипаля і його дочку

Агенти підрозділу розвідслужби ГРУ

5 грудня 2019, 10:28 comments1791
Поділіться публікацією:
У Франції розсекретили 15 шпигунів з РФ, які могли скоїти замах на екс-агента Скрипаля і його дочку

У Франції вдалося розсекретити базу і скласти список 15 російських шпигунів, які можуть бути причетні до замаху на життя Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, а також багатьох інших злочинів на території Європи. Про небезпечних агентів, які були частиною елітного підрозділу розвідслужби ГРУ, пише французьке видання Le Monde.

Відповідно до джерел газети, шпигуни влаштувалися в департаменті Верхня Савойя на сході Франції, проте свої спецоперації в цій країні не скоювали. Відомо, що сюди вони прибули з Москви, а також Великобританії, Швейцарії та Іспанії на орендованих авто. Місцеві копи вважають, що це угруповання може бути пов'язане з гучними справами в Європі, що відбувалися з 2014-го по 2018 рік. Зокрема, одного з цих людей підозрюють у замаху на колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його дочку. Сергія і Юлію отруїли 4 березня 2018 року в Солсбері (Великобританія) з допомогою нервово-паралітичної речовини. На щастя, тоді батька та дочку вдалося врятувати.

Le Monde також повідомляє про те, що ці 15 шпигунів відповідали за замовні вбивства, а також керували "мертвими поштовими скриньками" для обміну інформацією з іншими таємними агентами. Також відомо, що спецпризначенці, крім Великобританії, "працювали" в Болгарії, Молдові, Чорногорії та інших європейських країнах. До речі, поки копам не вдалося ні конфіскувати речдоки, ні затримати самих шпигунів РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Австрії будуть судити полковника, який чверть століття шпигував для РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!