Головна Новини Суспільство події Головні події 12 грудня: саміт ГУАМ у столиці та дострокові вибори у Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні події 12 грудня: саміт ГУАМ у столиці та дострокові вибори у Великобританії

У четвер робота кипітиме у Верховній Раді України та відбудуться два саміти - ГУАМ та лідерів ЄС

12 грудня 2019, 09:08 comments1973
Поділіться публікацією:
Головні події 12 грудня: саміт ГУАМ у столиці та дострокові вибори у Великобританії

Знову саміт. Сьогодні, 12 грудня, у Києві відбудеться саміт глав урядів держав-членів Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ. Грузію представлятиме прем'єр-міністр Ґеоргій Ґахарія, Республіку Молдова – прем'єр-міністр Іон Кіку, а делегацію Азербайджанської Республіки очолить віце-прем'єр-міністр Алі Ахмедов. Україну представлятиме прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Під час зустрічі обговорять державно-приватне партнерство щодо проектів ГУАМ, які сприяють торгівлі та транспортуванню.

ВРУ. У парламенті на четвер розписаний докладний план роботи. Вранці та ввечері – пленарні засідання, впродовж дня – круглі столи, брифінги та робота у комітетах. Зокрема розглянуть законопроекти про службу зовнішньої розвідки, особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та законодавчі зміни щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.

Євросоюз. Сьогодні лідери ЄС зберуться на саміт у Брюсселі. Серед ключових тем – кліматичні зміни, Brexit, бюджет та інші економічні питання. Також планують обговорити виконання Мінських домовленостей та подовжити санкції проти Російської Федерації ще на шість місяців. Захід продовжиться 13 грудня.

Голосування. А у Великобританії сьогодні розпочинаються дострокові парламентські вибори, на яких оберуть склад нового скликання — 650 депутатів. Новому парламенту доведеться вирішувати долю Brexit. Поки що громадяни, згідно з соцопитуванням, віддають перевагу консерваторам (торі). На другій позиції лейбористи, а далі йдуть ліберал-демократи та Шотландська національна партія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!