Справа Шеремета: У поліції прокоментували претензії до експертиз

Правоохоронці запевняють, що протиріч в оприлюднених результатах розслідування немає

Інформація про невідповідність результатів проведених експертиз у ході розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета не відповідає дійсності. Про це повідомляє прес-служба НПУ.

Британський експерт Айван Бірч ще до призначення експертизи визначав, чи придатна для дослідження відео, вилучене з камер спостереження на місці вибуху автомобіля вбитого журналіста. Для проведення цього аналізу йому надали фрагмент відео. Переглянувши його, Бірч попередньо припустив, що всі зображені жінки на відео можуть бути одним і тим же особою.

У поліції запевняють, що коли слідчі отримали достатню кількість відеозаписів з декількох камер, вони призначили необхідні експертизи. Проводили їх фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, які офіційно залучили до досліджень Бірча. В офіційних висновках експерти вказують на те, що на записах фігурували різні жінки. Ці результати досліджень долучені до матеріалів кримінального провадження і стали частиною доказової бази.

 Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бывший укладений Кремля і кримський кінорежисер Олег Сенцов заявив, що затримання п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета може мати під собою два сценарії.