Головна Новини Суспільство події Меркель випередила «батька» серед фаворитів українців у рейтингу світових лідерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель випередила «батька» серед фаворитів українців у рейтингу світових лідерів

За результатами опитування, українці стали краще ставитися після «нормандського саміту» до канцлера Німеччини Ангела Меркель та президента Франції Емманюеля Макрона

19 грудня 2019, 15:09 comments1662
Поділіться публікацією:
Меркель випередила «батька» серед фаворитів українців у рейтингу світових лідерів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має найбільш схвальну оцінку серед українців у рейтингу світових лідерів. Такий висновок зробили експерти соціологічної групи "Рейтинг", які провели опитування 13-17 грудня цього року.

Так, недавній саміт у Парижі позитивно вплинув на ставлення українців до деяких лідерів "нормандської четвірки": симпатії до канцлера Німеччини Ангели Меркель зросли з 60 до 69%, а до президента Франції Емманюеля Макрона — з 39 до 52%. Таким чином, Меркель вперше за останні п’ять років зайняла першість у рейтингу світових лідерів за оцінками українців. Німецька канцер обігнала президента Білорусі Олександра Лукашенка, а саме "батька" найбільше хвалили жителі нашої країни – 65%. Ставлення до російського президента не змінилося: схвалюють 16%,, негативно оцінюють – 72%.

Повідомляється також, що 66% опитаних були добре поінформовані про саміт у "нормандському форматі", який відбувся 9 грудня. При цьому, 40%  з них заявили про скоріше успшні результати. Ще половина – не змогли визначити перемовини ані успіхом, ані невдачою. І 7% остаточно вказали на негативні підсумки.

Зазначимо, що 20% опитаних "щось чули про саміт", а 12% – не знають геть нічого. Найбільша поінформованість спостерігається серед людей старшого віку, виборців "Євросолідарності" та "Опозиційної платформи".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у грудні збільшилося число українців, які вважають Росію агресором щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!